Vesti
29.07.2022. 10:57
Beta

"Spekulacije"

Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o novoj funkciji

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić odbacio je kao "spekulacije" navode pojedinih medija da će u novoj Vladi preuzeti resor unutrašnjih poslova.

Gostujući na televiziji Prva, Dačić je kazao da je sa predsednikom Srbije i liderom Srpske napredne stranke  Aleksandrom Vučićem razgovarao o nastavku saradnje SPS i SNS, ali ne i o personalnim rešenjima.
 

"Načelno sam razgovarao sa Vučićem o naših 10 godina vlasti i rezultatima koje smo ostvarili. Zajednički smo zaključili da je u interesu Srbije da nastavimo saradnju, ali nijednu reč nismo progovorili na temu personalnih rešenja. Mandat predsednika parlamenta završavam u ponedeljak, a o nekoj budućoj funkciji nisam razgovarao sa Vučićem", kazao je Dačić.
 

Ocenio je da je vlast SNS i SPS od 2012. godine ostvarila "istorijske promene u pozitivnom smislu" i da je to period koji je bio prožet "političkom stabilnošću".

 

"Zahvaljujući tome popravili smo politički položaj, stabilizovali ekonomsku situaciju, preokrenuli poziciju kad je reč o pitanjima od velikog značaja poput Kosova i Metohije. Priznanje Kosova povukle su 23 države, danas od 193 članice UN 101 ne priznaje Kosovo. To je velika promena u odnosu na period pre 2012. godine", rekao je lider SPS.
 
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ivica Dačić o SNS, izborima, Slobodanu Miloševiću...
Ivica Dačić

Predsednik SPS

28.06.2022. 10:29

Ivica Dačić o SNS, izborima, Slobodanu Miloševiću...

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su oni spremni da nastave saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da je njegovo jedino pitanje "na koji način najbolje može da pomogne", jer je SNS osvojio najveći broj glasova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve