Vesti
23.06.2022. 17:30
Beta

Rečni saobraćaj

Gde bi sve mogle da budu nove marine u Srbiji

Reka
Izvor: Shutterstock

Direktor Agencije za upravljanje lukama u Srbiji Vuk Perović, razgovarao je sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem o pokretanju zajedničkih aktivnosti u nautičkom saobraćaju i uspostavljanju linijskog saobraćaja sa Hrvatskom i Mađrskom, saopštila je ta agencija.

"Agencija će stručno podržati gradsko rukovodstvo Sombora u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa gradovima u Hrvatskoj i Mađarskoj", rekao je Perović i dodao da Agencija intenzivno radi na razvoju marina u Srbiji.

Marine, prema njegovim rečima, imaju veliki potencijal za unapređenje nautičkog saobraćaja i zaokružuju turističku ponudu Srbije, pa je započet investicioni ciklus u infrastrukturu nautičkog saobraćaja.

"Sombor predstavlja atraktivnu lokaciju za marinu", rekao je Perović.

Nonković je naveo da podržava napore za razvoj nove infrastrukture u putničkom vodnom saobraćaju, pre svega marine na Dunavu kod Bezdana.

"Smatramo da bi time bila upotpunjena turistička ponuda i ostvaren optimalni ekonomski efekat na području okruga kao podunavskog regiona", ocenio je Nonković.

Ratković je rekao da se razgovaralo i o izgradnji marine u Baračkoj, nekadašnjem zimovniku za brodove kao i o uspostavljanju linijskog saobraćaja između mesta Draž u Hrvatskoj, Baja u Mađarskoj i Bezdana.

Dodao je da je jedna od tema sastanka bila i moguće planiranje međunarodnog putničkog pristaništa u Somboru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
30.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve