Vesti
05.06.2022. 11:57
Beta

Goran Vesić

"U Beogradu ima oko 100 izlivnih fekalnih kanala u Savu i Dunav"

Reke
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da na teritoriji glavnog grada trenutno ima oko "100 izlivnih fekalnih kanala u Savu i Dunav", kao i da se na više lokacija planira izgradnja fabrika za prečišćavanje otpadnih voda koje bi taj problem rešile.

Vesić je za televiziju Pink izjavio da gradske vlasti uz pomoć Vlade Srbije i međunarodnih kredita planiraju da se u narednih pet godina izgradnjom fabrika za prečišćavanje "ni kap" fekalnih i otpadnih voda ne uliva direktno u Savu i Dunav.
 

"Izgradnjom fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom Selu biće 'ukinuto' 80 izliva otpadnih voda u Dunav", rekao je Vesić.
 

Dodao je da se pregovara sa EU o izgradnji takvog postrojenja u Batajnici, a da se planiraju izgradnje fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i u Mladenovcu i u Grockoj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo ko nas truje: Fabrike u kojima je prekoračen nivo zagađenja vazduha
zagađenje, vazduh, fabrike

Inspektori na terenu

02.09.2021. 18:18

Evo ko nas truje: Fabrike u kojima je prekoračen nivo zagađenja vazduha

Republički inspektori su od 27. do 31. avgusta sproveli vanredne kontrole u 10 privrednih subjekata kako bi proverili da li je prekoračen dozvoljeni nivo zagađujućih materija, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i dodala da oni nastavljaju da rade pojačanim intenzitetom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve