Vesti
14.01.2023. 13:23
Beta

Oglas je objavljen

Grad Novi Pazar daje javne apoteke pod zakup: Ovo su uslovi

Apoteka
Izvor: Shutterstock

Gradska uprava Novog Pazara objavila je oglas o davanju pod zakup četiri apoteke na 15 godina, po ukupnom početnom iznosu mesečnog zakupa od nešto više od 7.300 evra, objavio je radio Sto plus.

Pod zakup se nude dve apoteke u Ulici 28. novembra (od 74 i oko 150 kvadrata), apoteka u sklopu Dečijeg dispanzera u Ulici Stane Bačanin površine oko 198 kvadrata i apoteka u sklopu Doma zdravlja u Ulici generala Živkovića površine blizu 170 kvadratnih metara.

Prostorije Apotekarske ustanove biće date pod zakup za obavljanje apotekarske delatnosti na period od 15 godina, ali će se na svakih pet godina vršiti revizija ugovora u delu visine zakupa.

Kao najniži početni iznos zakupnine navedeno je 7.309,32 evra u protivdinarskoj vrednosti, a zakupac je dužan da zakupninu za prve tri godine isplati odjednom.

Zakupac je u obavezi da zasnuje radni odnos na neodređeno vreme sa 22 radnika trenutno zaposlena u Apotekarskoj ustanovi i to sa pet magistara farmacije, 14 farmaceutskih tehničara i tri administrativna radnika.

Pravo učešća na konkursu imaju sva pravna lica koja se bave apotekarskom delatnošću, koja su u poslednje tri godine ostvarila prihod veći od 120 miliona dinara, ima najmanje 100 zaposlenih osoba i da ima apoteke na najmanje 15 lokacija u Srbiji.

Oglas je otvoren do 6. februara, a javno otvaranje pristiglih ponuda održaće se tri dana kasnije.

Radnice Apotekarske ustanove, koja je izdvojena iz novopazarskog Doma zdravlja pre dve godine, obratile su se krajem septembra javnosti tvrdeći da će zbog loše finansijske situacije i kašnjenja sedam zarada podneti tužbe.

One su optužile rukovodstvo za loš rad i organizaciju, zbog čega su im apoteke poluprazne, a promet slab.

Direktorka te ustanove Sanela Prenča odbacila je njihove optužbe, navodeći da, bez pomoći lokalne samouprave, apoteke mogu samo da zarade jedan od neophodna tri miliona za plate svakog meseca.

Ona je tada, kao jedno od rešenja za izlazak iz finansijske krize, najavljivala javno-privatno partnerstvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lekovi i hrana koji ne idu zajedno
lekovi i hrana

Važno!

03.12.2022. 09:05

Lekovi i hrana koji ne idu zajedno

Verovatno već znate da pojedini medikamenti ne bi trebalo da se uzimaju u isto vreme, kako se njihovo dejstvo ne bi umanjilo ili pojačalo. Međutim, ono što jedemo i pijemo takođe može da utiče na efekat lekova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve