Vesti
28.12.2023. 09:53
Beta

Zbog slučaja Marović

Ministar pravde Crne Gore o uvođenju recipročnih mera Srbiji

Crna Gora
Izvor: Shutterstock

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović izjavio je da ta država neće potezati pitanje reciprociteta prema Srbiji jer joj, uprkos zahtevima, nije izručila bivšeg funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, nekadaŠnjeg predsednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore, osuđenog 2016. zbog višemilionskih malverzacija u Budvi.

"Prethodna vlada svojim delovanjem dovela je do stagnaciije na EU putu, što ova Vlada od prvog dana ispravlja, a reciprocitet bi u tom kontekstu bio poguban po naše evropske integracije", rekao je Milović u intervjuu za nedeljnik Vreme, na podsećanje da je u aprilu prošle godine izjavio kako se razmišlja o uvođenju recipročnih mera Srbiji zbog slučaja Marović tako da Crna Gora ne bi izručivala lica koja potražuje Srbije.

"Što se tiče slučaja Marović, Crna Gora je uradila sve što je bilo u domenu naših pravnih mogućnosti, više puta smo slali zamolnice i urgancije i sada je sve u rukama pravosudnih organa Republike Srbije", rekao je.

"Međutim, nećemo potezati pitanje reciprociteta u odnosima sa Republikom Srbijom, jer - osim navedenog, kao i činjenice da je međunarodno-pravna saradnja u krivičnim stvarima u svim ostalim predmetima zaista sjajna - naš cilj jesu najbolji mogući odnosi dve zemlje, što već predugo nije slučaj", naglasio je Milović.

On je ukazao da će se Crna Gora u svojim postupcima uvek voditi, kako je naveo, koliko principima prava toliko i dobre namere i poštovanja.

"Pruženu ruku i isti takav odnos očekujemo i s druge strane, jer samo uz međusobno poštovanje i saradnju možemo izgraditi stabilne i dobre odnose između naših zemalja", poručio je Milović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve