Vesti
09.09.2021. 14:25
Tanjug

Sledi odluka

Ispitane sve devojke u slučaju Petnica

Sud, tužilac
Izvor: Shutterstock

Poslednje tri devojke koje su se policiji i tužilaštvu prijavile kao žrtve seksualnog uznemiravanja dok su bile polaznice istraživačke stanice Petnica, dale su svoje iskaze policiji.

Do sada je njih ukupno osam ispitano povodom pomenutih tvrdnji, a novih prijava nema, rečeno je Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu, koje je pokrenulo preistražni postupak povodom ovog slučaja.

Narednih dana očekuje se da policija dostavi kompletan izveštaj o prikupljenim obaveštenjima, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, za koje krivično delo i protiv koga.

Valjevsko tužilaštvo pokrenulo je predistraži postupak na osnovu pisanja medija nakon što je pet devojaka u svojoj ispovesti za nedeljnik "Vreme" nekadašenjg urednika "Petničkih sveski" B.S. (65) označilo kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.

Pozvalo je potom sve polaznice istraživačke stanice Petnica da se jave njemu ili policiji ako smatraju da su oštećene seksualnim uznemiravanjem i iskorišćavanjem za fotografisanje nakon 2013. godine, jer je te godine stupio na snagu tzv. "Marijin zakon" koji predviđa da krivična dela protiv polne slobode slobode učinjenih na štetu maloletnih lica ili dece ne zastarevaju.

Sva eventualna dela koja su izvršena pre stupanja na snagu ne podležu više krivičnom gonjenju, jer su zastarela.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Petnica: Novi direktor nije Srđan Janev
sud, sudnica

Demanti

30.07.2021. 11:07

Petnica: Novi direktor nije Srđan Janev

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica (ISP) demantovao je da je njen novi direktor Srđan Janev.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-5°C
06.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve