Vesti
16.06.2024. 19:05
Beta

Ministar

Dačić: "Celo društvo treba da se bavi borbom protiv nasilja"

Ivica Dačić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da celo društvo treba da se pozabavi borbom protiv nasilja, a da je borba protiv nasilja u školama jedan od prioriteta rada MUP-a.

"Celo društvo treba da se pozabavi borbom protiv nasilja, a kada je reč o fizičkom obezbeđenju škola, mi imamo u Beogradu 500 školskih policajaca, sa posebnim akcentom ne samo na očuvanje fizičke bezbednosti samih objekata, nego i drugih aktivnosti, a to je da se spreči nasilje i kriminal i naročito ilegalna trgovina narkoticima u okolini škola" poručio je ministar Dačić, naglasivši da "nema zaštićenih i nedodirljivih kada je reč o borbi protiv nasilja".
 

On je dodao da u celoj Srbiji ima 2.520 školskih policajaca, da to nije dovoljno, ali da u vezi sa nasiljem u školama policija pravovremeno reaguje, prikuplja potrebne informacije i obaveštenja.

Istakao je da će policija sarađivati i nadalje sa prosvetnim vlastima da bi se što bolje spremili za sledeću školsku godinu.

Dačić je u Šumicama, gde je organizovan taktičko-tehnički zbor uprava i jedinica, poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz niz ovakvih promotivnih kampanja i akcija teži da policiju što više približi građanima.

Kako je objasnio ministar Dačić, cilj je i da se, između ostalog, prekine sa praksom u kojoj se deca zastrašuju policijom, poručivši da su policajci dobri i da su kriminalci oni koji treba da je se plaše.

Govoreći o aktivnostima Uprave kriminalističke policije, ministar Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog zvaničnog saopštenja Evropola u kojem su navedeni izvanredni rezultati trogodišnje akcije kojom je koordinirao Evropol, sa prioritetom na borbu protiv narko-kartela.

"Akciju je sprovodila španska policija, a u udarnom timu Evropola se nalazila naša Uprava kriminalističke policije, Služba za borbu protiv droga. Javno smo dobili zahvalnicu zbog akcija koje su sprovedene i oni su zapisali da je zahvaljujući akciji Srbije praktično zamrznuto 50 miliona evra imovine koja je stečena prodajom narkotika", rekao je ministar Dačić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve