Vesti
10.05.2023. 10:06
R.E.

"Ribnikar"

Prvi dan u školi posle masakra

pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Marija Mladjen

Nedelju dana nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar”, učenici su se vratili u klupe.

Umesto uobičajene nastave, deci će biti pružena podrška i otvoren razgovor. Nastava će početi onda kada učenici i nastavnici procene da je za to došlo vreme.

Oni đaci koji to žele, danas mogu da krenu u školu. Kako su RTS-u potvrdili u Savetu roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar", roditelji su sinoć o tome obavešteni mejlom.

Pozvani su i roditelji da ukoliko postoji potreba dođu sa decom, koja bi ovaj prvi dan u školi i sedmi dan od tragedije trebalo da provedu sa odeljenskim starešinama na dva školska časa.

U danu kada se đaci vraćaju u školu posle velike tragedije, ekipa RTS-a ne približava se samoj školi. Molba je da deca, roditelji i nastavnici ne budu izloženi objektivima i pogledima, a saveti psihologa i medijskih stručnjaka da bi neprimereno izvršavanje značilo reviktimizaciju, tj. ponovno preživljavanje traume, posebno kod dece.
 

Aktivnosti će se prilagođavati potrebama, a deca, roditelji i nastavnici mogu da razgovaraju sa psiholozima koji su u školi kako bi im pružili podršku.

Juče su u školi održana dva sastanka članova Saveta roditelja i na kraju je kasno doneta odluka da se usvoji preporuka Ministarstva prosvete, psihologa i stručnjaka i da bi deca trebalo da se vrate rutini.

I danas, kao i prethodna dva dana, vrata škole od jutra su otvorena za produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda.

Policija obezbeđuje ulaz u školu.

Sutra bi dan u školi "Vladislav Ribnikar" trebalo da počne razrednim časom, a da se završi roditeljskim sastancima i da za decu traje sat duže nego danas.

Roditelji bi do kraja sedmice trebalo da budu obavešteni o planovima za narednu nedelju. Na njima rade predstavnici resornih ministarstava, nastavnici, roditelji i psiholozi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koje su nadležnosti školskih policajaca
škola, ATA, 5. 3. 2023.

Srbija

08.05.2023. 20:15

Koje su nadležnosti školskih policajaca

Od ponedeljka, posle trodnevne žalosti zbog tragedija u Beogradu i Mladenovcu, u Srbiji su u svih 1.800 osnovnih škola prisutni policajci.


Škola straha

Tragedija u "Ribnikaru"

Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023
05.05.2023. 17:05

Škola straha

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve