Vesti
25.01.2022. 10:28
Tanjug

Beograd

Kreću novi električni autobusi

autobus
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da počinje da radi nova linija javnog gradskog prevoza EKO 2 sa električnim autobusima, koja će saobraćati od terminusa Dorćol (SRC 25. Maj - Milan Gale Muškatirović) do terminusa Beograd na vodi.

Vesić je objasnio da je reč o novoj liniji sa električnim autobusima u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A.

"Trasa nove EKO 2 linije ide od SRC Milan Gale Muškatirović, ulicama Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkovom do Studentskog trga, dalje ulicom Vase Čarapića, preko Trga Republike, Kolarčevom, Terazijama, ulicom Kralja Milana, preko Slavije i dalje Nemanjinom, Balkanskom, Mihaila Bogićevića, Karađorđevom, Bulevarom Vudroa Vilsona do terminusa Beograd na vodi", rekao je Vesić.

On je najavio i da će pored postojećih, na toj liniji biti i novih stajališta i to Solunska, Tadeša Košćuška, Cara Uroša i Studentski trg, zatim Uzun Mirkova, Savski most i Savski park u Bulevaru Vudroa Vilsona i stajalište Kalemegdan u ulici Pjarona de Mondezira.

Vesić je rekao da će na novoj liniji voziti osam elektrobuseva, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

On je konstatovao je da je nova linija u skladu sa opredeljenjem Beograda da se smanji zagađenje životne sredine i obezbedi čistiji vazduh za Beograđane, a do kraja ove decenije i potisne upotreba vozila gradskog saobraćaja na fosilna goriva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ako želite hibridni ili električni automobil, podnesite zahtev za subvenciju
električni auto

Do 31. oktobra

11.01.2022. 20:05

Ako želite hibridni ili električni automobil, podnesite zahtev za subvenciju

Svi zainteresovani građani i pravna lica, kao i preduzetnici u Srbiji, koji žele da kupe električna ili hibridna vozila mogu da podnesu zahtev za subvencuju Ministarstvu za zaštitu životne sredine do 31. oktobra, a vlada je za ovu pomoć iz budzeta namenila 15 miliona dinara.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve