Vesti
31.01.2023. 13:26
Beta

Kosovo

Kurtijeve pristalice protestuju zbog zahteva za formiranje ZSO

kosovo
Izvor: Shutterstock

Nekoliko desetina gradjana okupilo se danas ispred Vlade Kosova u Prištini, protestujući zbog zahteva medjunarodne zajednice za formiranja Zajednice srpskih opštine (ZSO).

Učesnici protesta, koji je počeo u isto vreme kad i sastanak u ambasadi SAD na temu ZSO, zatražili su od medjunarodne zajednice da "preispita" stavove u vezi sa formiranjem te zajednice.

"Niko na Kosovu ne zaboravlja pomoć Evrope tokom borbe za slobodu i za izgradnju nezavisnog Kosova. Evropa treba da zna da su Albanci masovno protiv ZSO jer su uvereni da će ova nova fragmentacija državu dovesti u istu situaciju kao i Bosnu, kroz Republiku Srpsku", rekao je jedan od govornika.

Sa skupa je najavljeno da će biti masovnih protesta protiv formiranja ZSO.

"Protesti će svuda biti masovni, mirni i u znak podrške Vladi Aljbina Kurtija, koja svim silama radi na očuvanju integriteta i suvereniteta Kosova. Albanci će se boriti da zaustave ZSO i evropske institucije treba da preispitaju svoj stav", rečeno je na protestu.

Skup ispred Vlade Kosova završen je bez incidenata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nedžmedin Spahiu o Kosovu: "Detetu se ne uvode sankcije, dobiće šamar..."
Nedžmedin Spahiu

Intervju

30.01.2023. 13:05

Nedžmedin Spahiu o Kosovu: "Detetu se ne uvode sankcije, dobiće šamar..."

Ove godine biće tačno 10 godina od kako su Beograd i Priština potpisali Briselski sporazum. Sporazum je trebalo da bude korak ka normalizaciji odnosa dve strane, pronalaženju rešenja za kosovski čvor, a ispunjavanje predviđenih obaveza garancija za mir. Deset godina kasnije, čini se da smo od svega navedenog miljama daleko, a Briselski sporazum možemo da bacimo u kantu za đubre.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve