Vesti
24.10.2023. 11:25
R.E.

Miloš Vučević

"Kurti je tiranin koji sprovodi teror na Kosovu"

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju meta Srbija, kao i da svako ko je na pozicijama odbrane države po pitanju KiM za njega postaje legitamna meta.

Na pitanje da li ga je iznenadilo što ga je Kurti stavio u prvi plan kao "vođu klana" iz Novog Sada, Vučević je za TV Prva rekao da svako ko ima nešto čvršću poziciju ili ko je na pozicijama jasnije odbrane države po pitanju KiM za njega postaje legitamna meta.

"Toliko je besmisleno sve što je rekao, ali ja sam možda malo grublje odgovorio. Zaista mislim da je on ključni problem svih problema i on je tiranin koji sprovodi teror nad KiM", rekao je Vučević.

Ministar je ponovio da je u Prištini centar narkokartela i svih kriminalnih grupa i dodao da Kurti sprovodi sve ono o čemu je premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN govorila.

"Imate sve vreme narativ Kurtija da su kriminalni klanovi baš u zajednicama gde Srbi žive na KiM. E baš su tu skoncentrisane sve kriminalne aktivnosti i klanovi koje oni kao neka kvazi država imaju pravo da sankcionišu ili bore protiv toga", rekao je on.

Dodao je da nažalost taj narativ prihvata i deo političke scene u centralnoj Srbiji i tako podržavaju Kurtija da govori na taj način.

"Nažalost taj narativ prihvata i deo političke scene u centralnoj Srbiji ovde u Beogradu i tako podržavaju Kurtija da može da kaže - 'pa ne govorim to samo ja, to govore i predstavnici nekih srpskih političkih stranaka' i time mu se daje neki legitimitet", rekao je on.

    
    
    

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ser Ajvor Roberts o tome šta se desilo 24. septembra na Kosovu
1

Autorski tekst

23.10.2023. 11:21

Ser Ajvor Roberts o tome šta se desilo 24. septembra na Kosovu

Ser Ajvor Roberts bio je britanski ambasador u Jugoslaviji od 1994. do 1997. godine, a potom je bio i britanski izaslanik za Balkan. Autor je knjige “Razgovori sa Miloševićem“. Posle Jugoslavije, služio je kao britanski ambasador u Italiji i Irskoj. Bivši je predsednik Triniti koledža u Oksfordu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve