Vesti
17.02.2023. 18:05
Beta

Neophodno proširenje

Na Novom groblju u Nišu uskoro više neće biti mesta za sahranjivanje

Groblje
Izvor: Shutterstock

Na Novom groblju u Nišu ima prostora za sahranjivanje u narednih godinu i po dana i zbog toga je neophodno njegovo proširenje, a pri tome biće urađena i Aleja zaslužnih građana, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je podsetila da se Novo groblje sada prostire na 70 hektara.

"Dali smo nalog za izgradnju ulice izvan groblja, kako bi postojeća koja deli stari i novi deo postala interna servisna saobraćajnica. Sada se događa da povorka prolazi, a da pojedini vozači prolaze ili se napravi kolona i gužva", rekla je Sotirovski gostujući u jutarnjem programu Televizije "Belami".
 

Sotirovski je najavila da će Vrežinsko groblje uskoro ući u sistem Javno komunalnog preduzeća "Gorica" kao što su to sada Novo groblje, groblje u Brzom Brodu i u Suvom Dolu.

"Dobili smo saglasnost Vlade Srbije da zaposlimo još 20 kopača kako bi "Gorica" mogla da preuzme i to groblje", rekla je Sotirovski.

Prema njenim rečima u planu je eksproprijacija velike parcele pored Vrežinskog groblja koja bi se koristila za sahranjivanje.

"Sada tamo postoje i kriminalne radnje zbog čega smo obavestili policiju. Privatna lica lica prodaju parcele na groblju čak i više puta i mnogi su se ljudi žalili", izjavila je Sotirovski.
 

Ona je kazala da veliki problemi postoje i na muslimanskom groblju.

"Počelo je 'divlje' sahranjivanje na okolnim njivama i zato tamo sada radimo eksproprijaciju zemljišta", istakla je Sotirovski.

Povodom predstojećih zadušnica, kazala je gradonačelnica Niša, na Novo groblje i groblje u Vrežini upućeno je više od 100 radnika "Mediane" kako bi pomogli radnicima "Gorice" u čišćenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve