Vesti
26.08.2022. 09:39
Beta

Aleksandar Vučić

"Nadam se kompromisu, ali oko većih pitanja dogovora nema"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada nekom kompromisnom rešenju u pregovorima sa Prištinom narednih dana, ali da "oko (registarskih) tablica i oko nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte".

"Nastavićemo razgovore i verujem da ćemo moći u danima koji su pred nama makar za jedan mali deo da postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i oko nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte", rekao je Vučić, u obraćanju na svom Instagram profilu.

Nakon neuspelih pregovora u Briselu, u posetu Prištini i Beogradu doputovali su specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar u pokušaju da se do 1. septembra postigne dogovor Beograda i Prištine  o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima.

Eskobar izjavio je da je sastanak sa predsenikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio težak i dug.

Ambasada SAD je na svom Tviter nalogu objaivla da Eskobar "ceni posvećenost predsednika miru i stabilnosti" i da će se razgovori nastaviti dalje.

Lajček je na svom Tviter nalogu napisao da je imao "tešku ali odgovornu diskusiju" sa Vučećem u nastojanju da se spreči eskalacija tenzija na severu Kosova.

"Posle druge runde razgovora, nadam se da smo na dobrom putu. Cenim iskreni napor predsednika Srbije da se podrži evropsko rešenje. Naši razgovori će se nastaviti", napisao je Lajčak u petak na Tviteru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve