Vesti
21.12.2021. 10:29
Tanjug

Kosovo

Nova akcija ROSU: Uhapšeno više Srba

kosovo
Izvor: Shutterstock

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je kosovska polcija sa specijalcima ROSU, do zuba naoružanim, upala u više srpskih sela u opštini Štrpce i privela više Srba.

On je izjavio da je to još jedan brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini i novi teror Aljbina Kurtija.

Od jutros je opština Štrpce u blokadi, pristupi su onemogućeni, ulice zatvorene, mnoge srpske kuće pretresene, narod zastrašen i onemogućen da obavlja osnovne poslove, istakao je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KIM.

Ukazao je da, pod maskom i izgovorom nekakve borbe protiv korupcije, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo šalje specijalce ROSU, pod punom ratnom opremom, u srpske sredine, sa jedinim ciljem da Srbe koji su ostali bedem odbrane naših nacionalnih interesa u pokrajini kriminalizuje, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je i svim međunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine, zapitao je Perković.

Istakao je da je opština Štrpce, kao snažno srpsko uporište i najjužnija tačka srpskog opstanka na KiM, očigledna meta upravo zbog važnosti za naš narod koji je na KiM ostao i opstao, uprkos svim izazovima i poteškoćama.

Nikakve akcije Aljbina Kurtija neće slomiti srpski otpor i srpsko jedinstvo u pokrajini, oličeno u Srpskoj listi i u tome ćemo istrajati uprkos svim pritiscima, naglasio je Petković.

Ukazao je da do te akcije ne dolazi slučajno, baš u današnjem danu, kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da potpiše šest važnih sporazuma u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", kao korak u bolju budućnost i da je očigledno da je koordinisana sa sinoćnjim divljanjem ekstremista i paljenjem srpskih zastava u Tirani.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Španija: Ponavljamo - ne priznajemo nezavisno Kosovo
kosovo

"Naći rešenje"

28.11.2021. 22:05

Španija: Ponavljamo - ne priznajemo nezavisno Kosovo

Španska vlada je ponovo potvrdila svoju odluku da ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova, navodeći da zadržava, kako se kaže, "konstruktivan pristup" po tom pitanju, koji podrazumeva podršku pronalaženju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine, prenosi španska agencija Evropa pres.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve