Vesti
20.10.2022. 12:51
Beta

Izaslanik SAD u Beogradu

O čemu su razgovarali Vučić i Eskobar

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o aktuelnim dešavanjima u okviru procesa normalizacije odnosa sa Prištinom, mogućnostima za nastavak dijaloga i pronalaženje održivih rešenja.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Eskobar izjavio je da očekuje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, saopštila je služba za medije predsednika Srbije.

On je rekao da je to izuzetno značajno i za građane, kao i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, i da se nada brzom okončanju pregovora.

Vučić je rekao da je Srbija potpuno posvećena nastavku procesa dijaloga i rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine i naglasio važnost primene do sada potpisanih sporazuma u Briselu i poštovanja međunarodnog prava, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Eskobar će se tokom posete Srbiji sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i sa direktorom vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petrom Petkovićem.

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

On je tokom posete Prištini, zatražio od kosovske predsednice Vjose Osmani i premijera Aljbina Kurtija da odlože odluku o zameni registarskim tablica.

"Nije tajna da smo tražili duži period implementacije, a tražili smo još 10 meseci. Voleo bih da se ovo desi. Ovo nije samo zahtev SAD, već svih zemalja velike petorke. A to je zato što smo mi zemlje koje najviše podržavaju Kosovo", rekao je Eskobar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Samo 12 vozila preregistrovano na RKS tablice
tablice, automobili

Kosovo

18.10.2022. 09:00

Samo 12 vozila preregistrovano na RKS tablice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova potvrdilo je da je samo 12 vozila preregistrovano na RKS tablice od 1. septembra kada je stupila na snagu odluka privremene Vlade Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve