Vesti
21.06.2023. 17:40
Beta

Ministarstvo prosvete

Uspešno protekao test iz srpskog, pogledajte rešenja

skola.jpg

Prvi dan završnog ispita, tokom kog su učenici osmog razreda polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, protekao je u redu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministarstvo je demantovalo navode da je "pao sistem" i dodalo da je pregledanje testova iz prve smene, koje je bilo planirano u 14 časova, pomereno zbog reorganizacije rada, s obzirom da je ove godine povećan broj skening centara.

Prema njihovim rečima, skeniranje testova je u toku.

Rešenja testa iz srpskog jezika pogledajte OVDE.

Učenici će sutra, u četvrtak, 22. juna, polagati test iz matematike u 9 časova, dok će u isto vreme u petak, 23. juna rešavati test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredeli.

Pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina, dodaje se u saopštenju.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola u nedelju, 25. juna, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 28. juna.

Završni ispit su polagali i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji iz nekog razloga nisu završili osnovnu školu, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve