Vesti
05.09.2021. 18:59
R.E.

"Srećann sam i tuža"

Patrijarh Porfirije napustio Crnu Goru (FOTO)

Patrijarh Porfirije 3.9.2021.
Izvor: EPA / ANDREJ ČUKIĆ

Patrijarh Porfirije završio je dvodnevnu posetu Crnoj Gori sa rečima da tu zemlju napušta dvostrukih osećanja - srećan što su izvršili delo Crkve i ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda, i ''tužan jer su taj čin pojedini želeli da spreče snajperskom puškom''.

Na Instagram nalogu patrijarha objavljene su fotografije na kojima se vidi da su ga srdačno ispratili mitropolit Joanikije i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Uz fotografije, patrijarh je u opisu naveo da se rastaje, uz nadu da to neće biti zadugo, sa tom blagoslovenom zemljom i narodom, ali sa dvostrukim osećanjima.

"Srećan sam veoma jer smo izvršili delo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima nameravali da spreče snajperskom puškom", naveo je Porfirije na Instagram nalogu.

Zahvalio je svima i izrazio žaljenje onima koji su na bilo koji način povređeni i zamolio ih za oproštaj.

"Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu", naveo je Porfirije.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: Dobro da je vlada Crne Gore promenila odluku
Aleksandar Vučić

Ustoličenje Joanikija

05.09.2021. 10:32

Vučić: Dobro da je vlada Crne Gore promenila odluku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je dobro da je vlada Crne Gore promenila svoju odluku u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i čestitao crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću što je država pokazala da ima instrumente da može da sprovede što je nameravala.
Close
Vremenska prognoza
mist
1°C
09.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve