Vesti
01.11.2023. 07:05
R. E.

Važna vest za građane

Novi portal EPS za elektronsko plaćanje i preuzimanje računa

1
Izvor: Shutterstock

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je da će domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju od danas na sajtu EPS moći će da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – Uvid u račun.

Kako je istaknuto, pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa EPS unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i pobolјšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije.

Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom, navedeno je u saopštenju.

Precizirano je da dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Iz EPS-a su naglasili da će korišćenje portala biće jednostavno, kao i proces registracije i prijave.

Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Novina je i da će korisnici portala preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Srbije.

Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama.

Do kraja godine, biće dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račun, odnosno reklamacije.

U narednoj fazi digitalizacije, koja je planirana za početak 2024. godine, EPS će aktivirati i mobilnu aplikaciju Uvid u račun.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve