Vesti
15.11.2021. 22:15
Tanjug

Ričard Grenel

"Poruka Kurtiju da ne odbacuje sporazume iz Vašingtona"

Aljbin Kurti
Izvor: EPA / GEORGI LICOVSKI

Bivši izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je danas da su građani na lokalnim izborima na KiM poslali snažnu poruku premijeru Aljbinu Kurtiju da ne prihvataju odbacivanje sporazuma o ekonomskoj normalizaciji iz Vašingtona.

"Kosovski narod je poslao snažnu poruku Kurtiju da je neprihvatljivo odbaciti SAD, čistu i obnovljivu energiju i sporazume o ekonomskoj normalizaciji, koji su potpisani u Ovalnoj kancelariji", naveo je Grenel na Tviteru.

On je dodao da je predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani jasno stavila do znanja Vašingtonu da nije saglasna sa Kurtijem.

Kandidati Kurtijevog pokreta Samoopredljenje izgubili su u drugom krugu lokalnih izbora na KiM u osam opština, uključujući u Prištini, a pobedili u četiri opštine.

Samoopredeljenje je imalo kandidate u 12 opština, od ukupno 38 na KiM.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gaši: Grenel nam je dao rok od sedam dana da srušimo Kurtija
Ričard Grenel

Pritisak

02.11.2021. 09:48

Gaši: Grenel nam je dao rok od sedam dana da srušimo Kurtija

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši izjavio je da je bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel u martu 2020. godine dao DSK-u rok od sedam dana da zbaci tadašnju vladu Aljbina Kurtija.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve