Vesti
05.02.2022. 11:17
Tanjug

Aleksandar Vučić

"Poruke Lajčaka i Eskobara očekivane"

Aleksandar Vučić
Izvor: Pool AFP / Anthony Wallace

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su poruke koje su u Beogradu poslali specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, bile očekivane.

"Nema tu velikih iznenađenja. Sve to što su rekli javno rekli su i meni. Za nas nijedan razgovor o pitanju KiM sa onima koji su priznali nezavisnost Kosova i to ističu nije lak", rekao je Vučić za Tanjug iz Pekinga, na pitanje kako gleda na poruke koje su i Eskobar i Lajčak poslali tokom posete Beogradu, s obzirom na to da je otisao pre završetka njihove posete za Kinu.

"Velike su to sile. Jasno je čemu teže, dodao je i Amerika i Evropa, ne tako otvoreno, jer ima pet zemalja koje nisu priznale Kosovo, ali je jasno čemu teži najveći deo zemalja Evropske unije, tako da ti razgovri nisu laki, ali dobro je kad su otvoreni i iskreni i kada možemo da iznosimo svoje stavove i poglede i misljenja. To je uvek korisno", napomenuo je Vučić.

Na pitanje da li se spominjao datum kada bi mogao da se nastavi dijalog u Briselu, Vučić je rekao da je video ono što je pominjao Bisljimi, kao i da bi Lajčak želeo rezultate, a da su energetika i nestale osobe nešto oko cega bi mogao da se pošalje dobar signal.

"Mi smo uvek spremni za dijalog i da idemo u Brisel, a to da li jesu ili nisu izbori, nije važno. Država uvek mora da bude iznad partijskih interesa. Pitali su me da li imam kao agendu mitinge pred izbore. Ako ih bude, bude, ali mnogo je važnije ono što uradite za svoju zemlju", poručio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako će Lajčak i Eskobar sarađivati sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije
Ser Stjuart Pič 10.12.2021.

Ser Stjuart Pič

11.12.2021. 07:05

Kako će Lajčak i Eskobar sarađivati sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije

Balkan, i to onaj zapadni je, izgleda, plodno tle za primanje svih vrsta specijalnih izaslanika. Evropljaninu Miroslavu Lajčaku i Amerikancu Gabrijelu Eskobaru uskoro će se pridružiti i ser Stjuart Pič, kojeg je pre desetak dana britanski premijer Boris Džonson imenovao specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve