Vesti
05.11.2021. 15:13
Tanjug

Napokon!

Postoji rešenje za "grafite", a biće primenjeno u podzemnim prolazima

grafiti
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad Beograd ovog meseca početi radove na uređenju tri podzemna prolaza na Terazijama.

Vesić je naveo da je u planu da se sredi podzemni prolaz kod hotela "Balkan", zatim kod Palate "Albanija" i kod "Igumanove palate", te da će radovi trajati oko tri meseca.

"U svim podzemnim prolazima biće zamenjene kapice, odnosno nadstrešice koje su zastarele potpuno novim. Više neće biti grafita, jer će nove kapice biti zaštićene antigrafit bojom", rekao je Vesić za Tanjug.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će u tim podzemnim prolazima biti zamenjena sva stepeništva, da će se napraviti nova rampe za invalide, kao i da će svaki od njih imati kamere i obezbeđenje.

"To znači da će ljudi moći da prolaze kroz njih tokom noći i da se neće plašiti toga, kao što je sada slučaj", kazao je Vesić.

Vesić je podsetio da je u prethodnom periodu Grad uredio nekoliko podzemnih prolaza, ističući da su najvažniji kod palate "Ušće", Beogradskog sajma i u Julija Gagarina.

grafiti
Izvor: Shutterstock

Najavio je da će na proleće Grad raspisati konkurs za rekonstrukciju Zelenog venca, jer će, kaže, na osnovu izmena Plana generalne regulacije dobiti javnu namenu.

Vesić je objasnio da to znači da će biti uklonjeni bespravni objekti koji se tamo nalaze, te da očekuje od arhitekata, koji će učestvovati na konkursu da daju predloge kako će se taj deo urediti.

"Biće vraćen Vidikovac, a sama zgrada pretvoriće se u mesto za umetnike i biće nova umetnička zona u Beogradu", rekao je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beograd iz autobusa svakog vikenda
BEOGRAD, 21. 10. 2021.

"Lasta"

04.11.2021. 22:05

Beograd iz autobusa svakog vikenda

Saobraćajno preduzeće "Lasta" organizuje panoramsko razgledanje Beograda iz zatvorenog dabl deker autobusa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve