Vesti
05.05.2022. 14:10
Beta

Bezbednost u saobraćaju

Poznato koliko je vozača do kraja aprila isključeno iz saobraćaja

alko-test, alkohol, policija
Izvor: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je u prva četiri meseca ove godine iz saobraćaja isključeno više od 17.500 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, što je za 40 odsto više u odnosu na isti period 2021.

"Pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno 850 vozača, što je za 60 odsto više u odnosu na prošlu godinu", kazao je Vulin povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a preneo njegov kabinet.  

Od početka godine, vozači pod dejstvom alkohola učestvovali su u 1.019 udesa, a pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u 37 saobraćajnih nezgoda.

Za vreme Uskrsa i prvomajskih praznika, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od kojih je čak 526 zadržano na trežnjenju, jer su upravljali vozilom s više od 1,20 promila alkohola u krvi.

Saobraćajna policija do 10. maja sprovodi akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u trideset evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.

U tom sklopu će, u subotu, 7. maja, biti realizovana i akcija pod nazivom "Alcohol and Drugs Marathon", kada će tokom 24 časa u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

On je dobio nagradu za najplemenitiji podvig godine
vatrogasac prima nagradu

Bravo!

11.04.2022. 15:59

On je dobio nagradu za najplemenitiji podvig godine

Koliko ljudi znate koji bi bez pitanja uleteli u zgradu koja gori da spasu nekoga? Sasvim zasluženo, jednom takvom čoveku, vatrogascu-spasiocu Stefanu Čiči, dodeljen je specijalni plaket za najplemenitiji podvig godine.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve