Vesti
07.07.2022. 09:32
Beta

Kosovo

Rosu upala u Štrpce: Više od 30 specijalaca

kosovo 26. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Specijalci Rosu su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu 'Šarski odred' na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce. Upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV 'Herc', jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina", navodi se u saopštenju.
 

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju navode da su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije "ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana".

"Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše", ističe se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti i Osmani ponovo optužili Srbiju za genocid
Osmani i Kurti

Kosovo

12.06.2022. 13:34

Kurti i Osmani ponovo optužili Srbiju za genocid

Kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani su još jednom optužili Srbiju da je počinila genocid na Kosovu 1999. godine, te najavili da će da traže pravdu za sve žrtve.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve