Vesti
08.05.2023. 15:45
Beta

Ruski amabasdor

"Rusija je uz srpski narod"

srbija i rusija
Izvor: Shutterstock

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je saučešće povodom tragičnih događaja u beogradskoj školi i u okolini Mladenovca.

"Želim da izrazim najdublje saučešće zbog tragedije koja je zadesila Srbiju. Rusija je, kao i uvek, uz srpski narod", rekao je Bocan-Harčenko gostujući na TV Prva.

Govoreći o slučajevima na Vračaru i Mladenovcu, on je izneo mišljenje da su, između ostalog, "posledica velikih poremećaja u svetu, nametanja tuđih vrednosti i izopačenog viđenja realnosti". 

U Rusiji je bilo rigoroznih mera za suzbijanje nasilja, rekao je Bocan-Harčenko, ističući značaj jačanja bezbednosti u školama, ali i "povratka pravoslavnim vrednostima".

Govoreći o Kosovu, Bocan-Harčenko je rekao da je regulisanje situacije moguće samo na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a povodom dijaloga Beograda i Prištine da se pokazalo da nema želje Zapada za formiranje Zajednice srpskih opština.

Povodom najvljene parade za Dan pobede u Rusiji, ambasador je rekao da je ta proslava izraz ponosa i podrške vojsci, a da nije izraz zastrašivanja, kako se čuje u nekim tumačenjima na Zapadu.

Na pitanja oko rata u Ukrajini i da li treba strahovati od rata Rusije i SAD, Bocan-Harčenko je rekao da Moskva radi sve da ne dođe do sukoba, da je uzdržana, kao i da Kijev provocira.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hrvatska šalje saučešće i razmišlja o podizanju nivoa bezbednosti u školama
1

"Najiskrenije žalimo"

03.05.2023. 15:34

Hrvatska šalje saučešće i razmišlja o podizanju nivoa bezbednosti u školama

Premijer Hrvatske Andrej Plenković uputio je u ime Vlade saučešće predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i porodicama stradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, izrazivši ožalošćenost tako velikim brojem izgubljenih dečjih života.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve