Vesti
01.04.2021. 14:44
Tanjug

ŠAPIĆ: Pokušaću ponovo da dobijem priliku da vodim Beograd

tan2020-10-20_92813855_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / NIKOLA ANDJIC

Mislim da u lokalnoj politici mogu najviše da doprinesem, ali da bih bio novi gradonačelnik Beograda, moram da dobijem poverenje građana, kaže lider SPAS-a i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

On je za K1 televiziju rekao da će pokušati ponovo da dobije priliku da vodi Beograd, kao i 2018. godine, te poručio da sebe smatra najboljim kandidatom za tu funkciju.

Rekao je da je više puta pozivao gradonačelnika Zorana Radojičića na razgovor, kao i da je spreman da komunicira sa svima, jer je, to kaže, njegova obaveza kao predstavnika Beograda.

Šapić je nedavno izjavio da je "99 odsto" izvesno da SPAS neće imati svog predstavnika u dijalogu vlasti i opozicije i da to, u ime vladajuće koalicije, treba da učini SNS. Kako kaže, opet su u prvom planu stranci.

"Prošli put kada sam učestvovao u tom dijalogu, pred prošle izbore, gde su bili predstavnici Evropskog parlamenta, rekao sam im da su uvek dobrodošli u naš grad, ali ne kao medijatori u razgovoru među nama Srbima. To je meni bilo porazno i sramotno. Opet se insistira na strancima i zbog toga sam rekao da ove godine ne bih učestvovao u razgovorima sa njima", rekao je Šapić.

FOTO TANJUG/NIKOLA ANDJIC/ nr FOTO TANJUG/NIKOLA ANDJIC/ nr

On kaže i da izborni uslovi nikada neće biti potpuno dobri, naročito za onoga ko je u opoziciji, ali i istakao da je SPAS time što je izašao na prošle izbore, smatrao da su neki minimumi ispunjeni.

"Ne postoji nijedna opozicija na svetu koja je potpuno zadovoljna izbornim uslovima, ni u najdemokratskijim zemljama, ali treba svi zajedno da se trudimo da te uslove popravimo", kaže Šapić.

Naveo je da je SPAS na republičkom nivou trenutno ima oko 4 odsto, a na gradskom rezultat je, ističe, znatno bolji.

"Videćemo na koji način ćemo izaći na izbore, da li ćemo ići u predizborne koalicije, ima još dosta vremena. Situacija se poprilično menja i zbog epidemije", ukazao je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve