Vesti
28.10.2023. 11:16
R.E./BEta

(Ne)očekivano

SDP i "Zdrava Srbija": Na izbore idemo u koaliciji sa...

Izbori
Izvor: Shutterstock

Socijaldemokratska partija (SDP) Srbije saopštila je da će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, u okviru liste "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane".

Iz ove stranke, čije je predsednik Rasim Ljajić, su u saopštenju naveli da je to nastavak saradnje iz prethodnog perioda, koji je rezultirao značajnim uspesima koalicije, posebno u oblastima razvoja infrastrukture, privlačenja stranih investicija, poboljšanja životnog standarda i socijalne sigurnosti građana.

 

"Tokom predizborne kampanje govoriće se i o budućim projektima i planovima koje će lista ostvariti ukoliko joj građani daju poverenje. SDP Srbije će svojim aktivnostima dati značajan doprinos rezultatu naše koalicije, a kampanju ćemo bazirati na obilasku i najudaljenijih naselja i sela širom Srbije, razgovarajući sa građanima o njihovim problemima, potrebama i očekivanjima",  naveli su u saopštenju iz SDPS-a.
 

Sa druge strane predsednik "Zdrave Srbije" Milan Stamatović rekao je da će ta stranka možda ući u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, odnosno Narodnim pokretom za Srbiju, ali, kako je naveo, uz nekoliko uslova. 

On je za list "Danas" kazao da će za zajednički nastup na izborima zahtevati da se sedišta nekih državnih institucija i centralnih organa uprave izmeste van Beograda u unutrašnjost Srbije, odnosno pogranične i periferne delove i to već tokom narednog saziva parlamenta.

Stamatović, koji je i predsedniki opštine Čajetina, je istakao i da ga niko iz opozicije nije kontaktirao, ali da ga to "nije iznenadilo".
 

"Dobro se sećam kako su nas s podsmehom i potcenjivanjem, kao manje vredne 'provincijalce'", tretirali takozvani 'veliki opozicionari' iz Beograda, kada smo, pre četiri godine, bili u Savezu za Srbiju", rekao je Stamatović.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klačar o izborima: Imaćemo referendumsku atmosferu
izbori, glasanje

Intervju

23.10.2023. 15:00

Klačar o izborima: Imaćemo referendumsku atmosferu

Izbori se u Srbiji već odavno očekuju. Njihovo održavanje najavio je i sam predsednik republike, još onog dana kada je formirana aktuelna Vlada Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve