Vesti
02.02.2023. 09:02
Beta

Predsednik Skupštine

"Na sednici o Kosovu neće se raspravljati o francusko-nemačkom predlogu"

skupština
Izvor: Shutterstock

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će posebna sednica o Kosovu i Metohiji koja počinje danas "trajati koliko mora", a da će sve vreme biti prisutan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će odgovarati na pitanja poslanika.

Orlić je za RTS izjavio da na sednici neće biti reči o francusko - nemačkom predlogu za Kosovo, jer je u pitanju "non pejper".

"Kad neko kaze 'non pejper' to nije zvaničan dokument, takvo nešto Skupština nema", rekao je Orlić.

Na pitanje da li će se na sednici parlamenta raspravljati o predlozima koje su podnele stranke iz opozicije, za rešavanje problema na Kosovu, Orlić je rekao da neće, i da "te stvari nisu pisane i pravljene da se o njima raspravlja u Skupštini, nego da se njima maše u rukama".

"Ne očekuju oni, znaju da ne može da bude na sednici, pogotovo neke peticije. Nema suštinskog sadržaja, a iskrenosti nema ni u tragovima", kazao je Orlić.

Naveo je da ipak, tokom skupštinske rasprave, "svako može da predloži šta god hoće", ali da bi jedini "pravi način" konstruktivnog rada opozicionih stranaka bio da "pruženu ruku predsednika republike uvaže i prihvate na odgovarajaući način".

Prema njegovim rečima, sednici će prisustvovati i predstavnici Srba sa Kosova, a ranije je najavljeno da bi ona mogla da potraje nekoliko dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o strankama koje su odbile njegov poziv na konsultacije o Kosovu
1

"Žao mi je"

25.01.2023. 14:19

Vučić o strankama koje su odbile njegov poziv na konsultacije o Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio da žali što "dobar deo" opozicionih političkih stranaka nije prihvatio njegov poziv na konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve