Vesti
31.01.2023. 10:57
Beta

Predsednik Skupštine

Poslanici dobili izveštaj o pregovaračkom procesu, sednica o Kosovu u četvrtak

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN TIMOTIC

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da je Vlada Srbije dostavila parlametnu izveštaj o pregovaračkom procesu s Prištinom i da će se o tome raspravljati na sednici zakazanoj za 2. februar.

"Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, koji je Vlada Srbije dostavila poslanicima, odnosi se na period od 1. septembra 2022. do 15. januara 2023", objavljeno je na sajtu Skupštine Srbije.

Orlić je za TV Hepi kazao da je izveštaj dostavljen i svim poslanicima, te da se odnosi na period od prethodne sednice Skupštine Srbije, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić govorio o kosovskoj politici.

Prema rečima Orlića na predstojećoj sednici potrebno je pokazati što je moguće veće jedinstvo i time "ojačati poziciju države".

On je izrazio očekivanje da će poslanici opozicije "bar pročitati izveštaj", ali kako je ocenio po nedavnim reakcijama pojedinih opozicinih poslanika jasno je šta se može očekivati.

Orlić je kritikovao posebno desnu orijentisanu opoziciju, za "pozeraj i glumatanje" u njihovim aktivnostima po pitanju Kosova.

Kako je ranije nagovešteno u radu sednice Skupštine učestvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo šta piše u francusko-nemačkom predlogu sporazuma Kosova i Srbije
1

List "Danas" objavio

22.01.2023. 15:04

Evo šta piše u francusko-nemačkom predlogu sporazuma Kosova i Srbije

Portal beogradskog lista "Danas" objavio je "evropski predlog osnovnog sporazuma Kosova i Srbije" koji je "dobio diplomatskim kanalima", a u kojem piše da se "Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve