Vesti
25.01.2023. 16:46
Beta

Mediji

Sednica Skupštine o Kosovu 2. februara i trajaće dva ili tri dana

skupština
Izvor: Shutterstock

Sednica Skupštine Srbije posvećena Kosovu i Metohiji, kojoj će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić, počeće 2. februara i trajaće više dana, preneli su mediji.

Po navodima Večernjih novosti, rasprava će trajati dva ili tri dana "kako bi predsednik mogao da odgovori na pitanja svih poslaničkih grupa".

Vučić je u objavi na Instagramu, najavio da će doći na sednicu parlamenta ali i izrazio žaljenje što "dobar deo" opozicionih političkih stranaka nije prihvatio njegov poziv na konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova.

Izaslanici EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije predali su u petak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću novu verziju francusko-nemačkog predloga za rešavanje kosovskog pitanja, a prema Vučićevim rečima, postavili i ultimatum Srbiji za njegovo prihvatanje.

Vučić je naveo da su mu kazali da će se Srbija, ukoliko ne prihvati taj predlog, suočiti sa "prekidom procesa evrointegracija, zaustavljanjem i povlačenjem investicija i sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo šta piše u francusko-nemačkom predlogu sporazuma Kosova i Srbije
1

List "Danas" objavio

22.01.2023. 15:04

Evo šta piše u francusko-nemačkom predlogu sporazuma Kosova i Srbije

Portal beogradskog lista "Danas" objavio je "evropski predlog osnovnog sporazuma Kosova i Srbije" koji je "dobio diplomatskim kanalima", a u kojem piše da se "Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve