Vesti
16.10.2023. 20:25
Beta

Ministar odbrane

"Šest država htelo da kupi oružje iz Srbije"

1
Izvor: Shutterstock

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je Srbija dobila zahtev šest država za dodatnu kupovinu naoružanja i vojne opreme koji proizvodi srpska namenska industrija, od momenta kada je došlo do sukoba i eskalacije u Palestini i Izraelu.

"To vam pokazuje kolika je trka da nabavi sve ono što države smatraju da im je neophodno da garantuju svoju bezbednost, ali i da bi pomagale neke druge države. Sve zavisi kako ko vodi politiku", rekao je Vučević za televiziju Pink.

Vučević se sa delegacijom Srbije nalazi u Kini, gde će biti potpisano više sporazuma između dve zemlje, a ministra odbrane u utorak očekuje sasatnak sa potpredsednikom Centralne vojne komisije sa kojim će razgovarati o potencijalno novim poslovima za protivvazduhoplovnu odbranu i bespilotne letelice.

Glavni deo dogovora o pitanju dalje vojne saradnje Srbije i Kine u oblasti odbrane će biti, prema rečima Vučevića, sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

"To su strateški dogovori. Vi znate da mi više ne možemo da kupujemo na ruskom tržištu. Imamo problem zbog sankcija, ratova, pretnji... Zato gledamo da otvorimo nova tržišta, a imamo dobro strateško, tradicionalno prijateljstvo sa Kinom", rekao je Vučević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Oružje iz Srbije može da se pojavi negde gde se ratuje"
Oružje, puške

Predsednik objasnio

10.03.2023. 08:53

"Oružje iz Srbije može da se pojavi negde gde se ratuje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država prilikom izvoza oružja i municije poštovala sve međunarodne prpise, ali da izvezena municija uprkos tome može da se pojavi negde gde se ratuje.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve