Vesti
04.10.2022. 14:13
Beta

Predsednik Evrodžasta

"Srbija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala"

1
Izvor: MUP SRBIJE / Anton Antanasijevic

Predsednik Agencije EU za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (Evrodžast) Ladislav Hamran ocenio je u utorak da je Srbija pouzdan partner u borbi sa organizovanim kriminalom i da je srpska policija u proteklih godinu i po dana dala veliki doprinos u zajedničkim međunarodnim akcijama protiv svih oblika kriminala.

Hamran i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenili su tokom sastanka u Beogradu da je u prethodnih godinu i po dana saradnja srpske i policija drugih evropskih zemalja podignuta na viši nivo.

"Značajno je unapređena operativna saradnja i rad pripadnika Uprave kriminalističke policije sa kolegama iz drugih zemalja, posebno na polju razmene informacija iz oblasti visokotehnološkog kriminala, pranja novca i krijumčarenja ljudi", naveo je Vulin, a preneo MUP.

Treba li nam "Sablja 2"?

Organizovani kriminal

Policija

Organizovani kriminal

10.02.2022. 06:05

Treba li nam "Sablja 2"?

Na sastanku je predstavljen projekat "Podrška EU regionalnoj bezbednosti na Zapadnom Balkanu" čiji je cilj jačanje borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, kao i bezbednost granica.

Hamran se tokom posete Beogradu sastao i sa ministarkom pravde Majom Popović i tokom razgovora ocenio da je dosadašnja saradnja pravosudnih organa Srbije i Evrodžasta "izuzetno uspešna".

Navodeći da je Srbija "u samom vrhu država" sa kojima Evrodžast najintenzivnije sarađuje, predsednik te agencije EU je ocenio da će "posvećenost srpskog pravosuđa i Evrodžasta zajedničkom radu na suzbijanju i borbi protiv teških oblika kriminala doprineti većoj bezbednosti građana Evropske unije i Srbije".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obustavljena istraga protiv tužilaca i sudija, nalog stigao "odozgo"
advokati, sudije, sud

Korupcija

08.06.2022. 15:05

Obustavljena istraga protiv tužilaca i sudija, nalog stigao "odozgo"

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije pokrenula je 2011. godine obiman predistražni postupak čiji je cilj bio razotkrivanje korupcije i veza predstavnika pravosudnih institucija sa organizovanim kriminalom. Na meti policije našli su se tužioci i sudije, za koje se sumnjalo da rade u korist mafije, ali i advokati koji su bili ključni posrednici tih veza.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve