Vesti
15.09.2021. 13:28
Tanjug

Škole u Srbiji

Testiranje učenika: Ništa još nije odlučeno

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Konačna odluka o testiranju učenika još uvek nije doneta, kažu iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako su saopštili, posle gostovanja prvog potpredsednika vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića u medijima su se pojavila različita tumačenja u vezi sa testiranjem učenika, kao i za procenat pozitivnih učenika u razredu na osnovu kojeg odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

"Važno je da preciziramo da konačna odluka o tome nije još doneta, već da Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ''Milan Jovanović Batut'' razgovara na koji način je najbolje da se sačuva redovna nastava", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će javnost biti blagovremeno obaveštena o svim novim odlukama Tima za škole.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko košta polazak u školu
škola, knjige, udžbenici

Skupo je biti đak prvak

06.09.2021. 19:10

Koliko košta polazak u školu

Prvi septembar zvaničan je kraj leta i rezervisan je za polazak u škole. Najviše mu se raduju đaci prvaci, kojima ovaj dan predstavlja početak novog poglavlja u životu. Prvi put će sesti u školske klupe ali i poneti ranac punknjiga. Ono što svakog roditelja brine uoči ovog važnog dana ne - koliko koštaju te knjige u rancu ali sve ostalo što je potrebno za nastavu?

Close
Vremenska prognoza
few clouds
0°C
18.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve