Vesti
08.06.2022. 16:52

Goran Vesić

Uklonjena divlja deponija na Čukarici

Deponija
Izvor: Shutterstock

Divlja deponija na kojoj se nalazilo 300 kubnih metara građevinskog otpada na starom Obrenovačkom putu u beogradskoj opštini Čukarica uklonjena je, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

"Ovo ne bacaju građani, već neodgovorne firme, koje inače od investitora uzimaju novac da šut voze tamo gde i treba, u Vinču. Oni to ne rade, već bacaju na prvu slobodnu livadu, zagadjuju životnu sredinu, uništavaju grad, a istovremeno novac koji bismo mogli da potrošimo za pametnije stvari trošimo na čišćenje divljih deponija", kazao je Vesić prilikom obilaska te deponije, preneo je Beoinfo.
 

On je precizirao da je od početka godine do sada uklonjeno 25 deponija sa oko 20.000 metara kubnih i da je za to grad potrošio 25 miliona dinara, uz ocenu da trajnog rešenja neće biti dok se ne promeni zakon.

"Sačekaćemo novu vladu. Verujem da će biti prihvaćeno da se izmeni Zakon o planiranju i izgradnji i da postoji obaveza investitora da prilikom dobijanja upotrebne dozvole daju dokaz o kretanju građevinskog otpada, jer tako više nećemo imati ovakve divlje deponije", kazao je on i ocenio da bi drugo rešenje moglo da bude povećanje kazni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Započeto uklanjanje deponije u Batajnici
deponija, đubre, smeće

Odlična vest

27.04.2022. 21:20

Započeto uklanjanje deponije u Batajnici

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su ekipe "Gradske čistoće" počele da uklanjaju "divlju" deponiju u Batajnici, koja je, prema njegovim rečima, jedna od najvećih nelegalnih deponija u opštini Zemun.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve