Vesti
31.01.2022. 09:57

Borba za Beograd

Vladeta Janković: Vrlo verovatno da ću prihvatiti kandidaturu

Beograd
Izvor: Shutterstock

Bivši diplomata i profesor Filološkog fakulteta u penziji Vladeta Janković izjavio je sinoć da je vrlo verovatno da će prihvatiti predlog da bude kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste dela opozicije na beogradskim izborima.

Kako sada stvari stoje vrlo verovatno, više nego verovatno da ću prihvatiti da budem kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda", rekao je Janković u emisiji „Utisak nedelje".

On je dodao da će danas do 11 sati sa sigurnoću moći da odgovori na ovaj predlog, jer kako je rekao, ima "čitava lista uslova lične prirode koji treba da budu zadovoljeni, a treba i da se posavetuje sa još nekim ljudima", prenosi nova.rs.

Janković je rekao da do sada ima podršku Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Skupštine slobodne Srbije i Pokreta slobodnih građana.

Koalicija koju čine S SP, Narodna stranka, Demokratska stranka, PSG i pridruženi pokreti i organizacije, jednoglasno se dogovorila da mesto nosioca liste na predstojećim beogradskim izborima ponudi profesoru Vladeti Jankoviću.

Njemu će biti ponuđena i kandidatura za budućeg gradonačelnika Beograda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Prvi izbor Narodne stranke je Aleksić, ali smo spremni da podržimo Ponoša"
izbori

Vuk Jeremić

25.01.2022. 18:24

"Prvi izbor Narodne stranke je Aleksić, ali smo spremni da podržimo Ponoša"

Lider S SP Dragan Ðilas izjavio je da Miroslav Aleksić iz Narodne stranke do pre sedam dana nije ni pominjan kao predsednički kandidat opozicije i da je u toku istraživanje koje meri i njegov rejting, dok u Narodnoj stranci kažu da su iznenađeni tvrdnjama da rejting Aleksića nije meren.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve