Vesti
03.08.2022. 08:40
Beta

Skupština Srbije

Vladimir Orlić: "Biću predsednik svih poslanika"

Skupština
Izvor: Shutterstock

Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je u prvom obraćanju posle izbora da će biti predsednik svim poslanicima i da će nastaviti da vodi državnu politiku za koju su gradjani glasali na prethodnim izborima.

Zahvalio se svojoj Srpskoj naprednoj stranci kao i svim saradnicima koji su podržali njegov izbor.

Posebno se obratio poslanicima opozicije i rekao da nisu istinite njihove tvrdnje da izbori nisu bili fer i pošteni te da je dokaz za to što je izveštaj Republičke izborne komisije usvojen jednoglasno.

"Vi znate, a nećete da kažete da ste tretman dobili više nego fer i ne možete da nađete sličan primer da je neko ko okuplja većinu na ovaj način postupio kao mi sad", rekao je Orlić osvrnuvši se na konsultacije o skupštinskim odborima i radnim telima.

U utorak uveče poslanici skupštine Srbije izabrali su i sedam potpredsednika skupštine.

Izabrani su Sandra Božić iz Srpske napredne stranke, Snežana Paunović iz Socijalističke partije Srbije, Evira Kovač iz Saveza Vojvođanskih Mađara, Usame Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja, Božidar Delić iz koalicija NADA, Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Predsednik skupštine obrazložio je pre glasanja da je dogovoreno da se o potpredsednicima glasa bez rasprave pošto je postignut konsenzus, te da će svi poslanici glasati o svim potpredsednicima.

Za reč se ipak javila poslanica Demokratske stranke  Dragana Rakić koja je rekla da je Zorana Lutovca predložilo 35 poslanika Narodne stranke, Demokratske stranke, Moramo-Zajedno i Zeleno-levog kluba Ne davimo Beograd, kako poslovnik i nalaže, a da se oni nisu mešali u to što je većina rešila da doda i sedmog potpredsednika.

Poslanici su se o potpredsednicima izjasnili javnim glasanjem, prozivkom po azbučnom redu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta su sve obećali poslanički klubovi
1

Skupština Srbije

01.08.2022. 19:22

Šta su sve obećali poslanički klubovi

U Skupštini Srbije posle polaganja zakletve, u holu su se novinarima predstavili pojedni poslanički klubovi i saopštili šta će biti njihovi prioriteti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve