Vesti
16.02.2024. 19:58
Beta

Aleksandar Vučić najavio

Evo KADA bi mogli da budu PONOVLJENI beogradski izbori

glasanje, izbori, listići, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da će, ukoliko bude novih lokalnih izbora u Beogradu, oni biti održani krajem maja ili početkom juna.

Vučić, koji učestvuje na bezbednosnoj konferenciji, je odgovarajući na pitanja domaćih novinara rekao da će se čekati do "prvog, drugog, trećeg marta, kada je krajnji rok za formiranje gradske skupštine", a da će, ako ona do tada ne bude formirana, biti raspisani novi izbori.

"U periodu od 18. aprila, do ne znam kog maja, ili će neko da izabre predsednika skupštine, ili će do kraja maja i početka juna biti izbori. To je pitanje zakona a ne bilo čije volje", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će Srpska napredna stranka (SNS) na narednim izborima učestvovati bez korišćenja njegovog imena na izbornoj listi, kako traži opozicija, Vučić je rekao da je "u skladu sa zakonom da bilo koja lista nosi bilo koje ime".

On je kazao, povodom optužbi koalicije "Srbija protiv nasilja" da su u birački spisak u Beogradu upisivani birači iz drugih mesta u Srbiji ali i iz inostranstva, samo zbog glasanja, na adresama na kojima niko ne živi, da "svako ima uvid u birački spisak".

Vučić je rekao da su predstavnici opozicije "lagali" da na nekim adresama niko ne živi a ima upisanih u birački spisak.

Govoreći o odluci vlasti u Prištini o zabrani platnog prometa sa Srbijom, Vučić je rekao da je čuo da je i Velika Britanija "prilično oštro pismeno uputila po tom pitanju".

"Na kraju, mi novac nekako moramo da damo. Novca imamo, samo nam neko ne da da ga damo našim ljudima. Šta neko misli da time dugoročno postiže, nisam siguran", kazao je Vučić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve