Vesti
31.03.2023. 21:59
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Lično sam doneo odluku da se ne uvode sankcije Rusiji"

Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kraljevu da je on doneo odluku da Srbija ne uvede sankcije Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu.

On je rekao da misli da je odluka o neuvođenju sankcija Rusiji "bila ispravna" u trenutku kada je doneta, "i da je ispravna sada".

Govoreći o zahtevima iz Evropske unije da Srbija uskladi spoljnu politiku kao zemlja kandidat za članstvo i da uvede sankcije Rusiji, Vučić je rekao da Srbija mora da ostane na evropskom putu i da čuva tradicionalne prijatelje.

"Biće odluka i ovakvih i onakvih, morate da se migoljite i provlačite ali je najvažnije da čuvamo svoju zemlju i očuvamo budućnost naše dece", rekao je Vučić.
 

Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne stranke (SNS), rekao je da ne beži od prevremenih parlamentarnih, ili lokalnih izbora u Beogradu, i da će opozicija "dobiti izbore", ako ih bude tražila.

Istakao je da je za napredak Srbije za vreme njegovog mandata zaslužna SNS, ali da želi da formira novi pokret koji će "objediniti ljude koji znaju šta je ljubav prema zemlji, i znaju šta je slobodarska Srbija".

Vučić je najavio više investicija u Kraljevu, izgradnju koridora Čačak - Adrani - Trstenik, brze saobrajnice Kraljevo - Raška - Novi Pazar, dijagnostički centar čija izgradnja "kreće odmah", i zatvoreni bazen.

Među prisutnima u Sportskom centru "Ibar" bili su i ministri u Vladi Srbije, a obraćanje Vučića često su prekidala organizovana skandiranja podrške mladih koji su izgledali kao navijačka grupa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ivica Dačić o tome kada bi Srbija mogla da uvede sankcije Rusiji
1

Ministar

27.03.2023. 10:16

Ivica Dačić o tome kada bi Srbija mogla da uvede sankcije Rusiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je od početka rata u Ukrajini stav Srbije isti i da on nije rekao ništa novo kada je izjavio da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost uvođenja sankcija Rusiji, ali da su mediji prenosili delove koji su im bili interesantni.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve