Vesti
16.01.2022. 09:39
Tanjug

"Besmislen sudski proces"

Vučić o tome kako će Srbija dočekati sportiste iz Australije

novak đoković, 16. 1. 2022.
Izvor: Tanjug / AP / John Donegan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su australijske vlasti unizile sebe maltretiranjem Novaka Ðokovića i da Ðoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju.

Vučić je kazao da je razgovarao sa Ðokovićem posle odluke, da ga je obodrio i rekao mu da jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji, da se vrati u svoju zemlju, da dođe tamo gde je uvek dobrodošao.

"Oni koji misle da su isterali neke principe pokazali su da nemaju principe. Maltretirali su jednog tenisera 10 dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvog dana da će je uručiti“, naglasio je on.

Vučić je ukazao da su rekli od početka da mogu ući samo vakcinisani ne bi bilo problema, a ovako su ostavili mogućnost za lekarske izuzetke, u skladu s kojim je Ðoković došao i uradio sve što je trebalo.

"Onda je krenulo šikaniranje, lov na veštice protiv jedne osobe i zemlje. Na Novaku su želeli da pokažu kako funkcioniše svetski poredak i kako mogu da urade protiv svakoga“, podvukao je on.

Vučić je rekao da se u besmislenom sudskom procesu moglo videti koliko tužioc laže.

"Rekao je kako je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanost. Prvo nemojte da lažete, zvanično je vakcinisano 58 odsto, što je više od 62 odsto imajući u vidu realni broj ljudi koji živi u Srbiji. U Srbiji je stopa vakcinisanosti veća nego u mnogim zemljama EU, posebno u okruženje kao što su Bugarska, Rumunija, Slovačka, čak i Estonija. Bio je to besmisleni argument, ali u Orvelovskim predstavama sve je moguće“, naglasio je on.

Vučić je kazao da će Srbija, već u martu, australijske sportiste dočekati na drugačiji, neuporedivo bolji način.

"Nećemo zarad izbora da se iživljavamo nad njima, da pokazujemo silu. Oni dolaze na atletsko prvenstvo i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade. Hvala narodu Australije za koji sam siguran da vole srpski narod onoliko koliko i mi njih“, rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dani kada samo se radovali zahvaljujući Novaku (FOTO)
novak đoković, 16. 1. 2022.

Hvala ti.

16.01.2022. 09:27

Dani kada samo se radovali zahvaljujući Novaku (FOTO)

Slučaj Novaka Đokovića podelio je javnost - dok jedni smatraju da sa "zakonom i pravilima nema šale", drugi podržavaju najboljeg tenisera na svetu i nakon najnovije odluke da on, ipak, bude proteran iz Australije, beskrajno tuguju.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve