Vesti
06.06.2022. 08:44

Rusija

Zaharova o tome zašto Lavrov ne dolazi u Srbiju...

Marija Zaharova
Izvor: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Zemlje koje se graniče sa Srbijom su zatvorile svoj vazdušni prostor za let aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova koji je trebalo da 6. i 7. juna poseti Srbiju, izjavila je portarolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Danas su, pre jednog sata, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile komunikacioni kanal, sprečivši prelet leta Sergeja Lavrova koji je nameravao da poseti Srbiju. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd na pregovore. Zemlje članice EU i NATO su zatvorile vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal komunikacije", potvrdila je Zaharova u emisiji italijanskog TV kanala La7, prenose ruski mediji.
 

Ona je skrenula pažnju na to da Rusija, za razliku od Evropske unije, nema nameru da uspostavlja "Gvozdenu zavesu", već da Evropa "ogradjuje" Rusiju.

Neimenovani ruski diplomata potvrdio je večars Interfaksu da su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile vazdušni prostor za avion Lavrova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lavrov najavio o čemu će razgovarati sa Vučićem
Sergej Lavorv

Rusija

05.06.2022. 10:51

Lavrov najavio o čemu će razgovarati sa Vučićem

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu razgovarati o svim temama koje su od interesa za, kako je naveo, srpske prijatelje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve