Vesti
22.11.2023. 19:45
Beta

Opština Prijepolje

Opasnost od POPLAVA - proglašena VANREDNA situacija

poplave upozorenje
Izvor: Shutterstock

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolja obišli naseljena mesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera.

"Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće 'Srbijavode' je proglasilo vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici 'Lim - Prijepolje'", navodi se u saopštenju MUP.

Ističe se da je do rasta vodostaja Lima došlo usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, kao i da su sve službe republičkog i opštinskog nivoa preduzele mere iz svoje nadležnosti.

"Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji", navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve