Vesti
24.10.2022. 13:04
Beta

Konferencija za novinare

Zorana Mihajlović o tome zašto, možda, više nije u Vladi ali i šta će dalje

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da će nastaviti da se bori za svoje ideje u energetici, kao i za Srbiju u Evropskoj uniji (EU) i da će u narednom periodu saopštiti kako i s kim će to da radi.

Mihajlović, koja sada nije predložena za ministra energetike u novoj vladi, rekla je na konferenciji za novinare da je članstvo u SNS ne ograničava da se bori za Srbiju u EU.

"Kako, kada, sa ili bez SNS, ima vremena da kažem", rekla je Mihajlović novinarima u sali ispred njenog kabineta u zgradi Vlade Srbije.

Ocenila je da je to što nije želela "da bude pion" možda razlog što nije u novoj vladi i što se obraća danas novinarima.

Napomenula je da će joj biti lakše da ne gleda neka lica, kojima, kako je kazala, SNS služi kao džuboks za bogaćenje. Kazala je da je verovatno i njima lakše, bez precizirinja na koga misli.

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Rekla je da nema za čim da žali tokom prethodnog rada u Vladi Srbije i zahvalila svom timu i medijima koji su ih pratilii.

"Rekla sam i popu pop i Bogu da je bog, ali da nisam, ne bi bila ja", rekla je Mihajlović.

Kazala je da u budućoj vladi ne želi da bude ni na jednoj drugoj funkciji, kao i da nije zaintersovana za angažman u nekom od javnih preduzeća.

Zahvalila je i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću što ju je, 2010. pozvao da se priključi toj političkoj partiji, te dodala da je s njim i u nedelju razgovarala. Napomenula je da je to bio razgvor "u četiri oka" i objasnila da ne može da ga prenese novinarima, ali da, kako je kazala, nisu tačni medijski navodi o tome.

Poželela je uspešan rad novoj ministaski energetike i najavila svu pomoć ministarstva koje još uvek vodi.

Ocenila je da je u Srbiji tek agresija Rusije na Ukrajinu pokazala koliko je važna domaća energetika, te izrazila nadu da to neće biti zaboravljeno.

Kazala je i da nije sigurana koliko će buduća vlada biti proevrpska, te ponovila da će nastaviti da se bori da Srbija bude na Zapadu, a na Istoku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zorana Mihajlović o prijavi protiv Milorada Grčića
Zorana Mihajlović

Ministarka

05.09.2022. 10:00

Zorana Mihajlović o prijavi protiv Milorada Grčića

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da to ministarstvo nije još uvek dobilo informaciju da je povučena krivična prijava protiv bivšeg vršioca dužnosti Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve