Zdravlje
14.03.2022. 16:11
Promo

Humanost na delu

Deci oboleloj od raka olakšan odlazak na terapije

dete, deca
Izvor: Shutterstock

Hrabrim mališanima obolelim od raka i njihovim roditeljima odlazak na terapije do bolnice i nazad do njihovih domova od sada će biti mnogo lakši i sigurniji zahvaljujući donaciji kompanije dm drogerie markt. Naime, kompanija je udruženju NURDOR donirala dva miliona dinara za kupovinu kombi vozila za potrebe prevoza dece, i na taj način je nastavila dugogodišnju podršku ovoj organizaciji.

Udruženje NURDOR okuplja roditelje i prijatelje dece lečene od kancera, a cilj je da se poboljša kvalitet lečenja i život obolelih mališana i njihovih porodica.

Od 2003. godine ovo udruženje svakodnevno brine o deci i roditeljima na području cele Srbije. Kroz brojne programe NURDOR radi na tome da informiše, edukuje i osnaži roditelje i decu, ali i da svim ljudima pruži informacije o kanceru i načinu na koji mogu da pomognu.

"NURDOR već godinama pokušava da u Beogradu trajno reši pitanje prevoza dece obolele od raka. Vozila koja smo do sada koristili bila su stara, često su se kvarila, kontinuirano su stvarala troškove i nisu bila trajno rešenje. Zaista smo presrećni i zahvalni na donaciji za kupovinu novog vozila, jer ovo za nas pre svega znači sigurnost i bezbednost dece, a onda i veću udobnost i umanjenje troškova. Sada smo mirni sa saznanjem da će svako dete smešteno u našim roditeljskim kućama u Beogradu imati obezbeđen besplatan, siguran i udoban prevoz na svakodnevne terapije, bez neizvesnosti i snalaženja u hodu kada nam je vozilo u kvaru. Zahvalni smo kompaniji dm ne samo na ovoj donaciji već i na kontinuiranoj podršci i dugogodišnjem partnerstvu kom se uvek radujemo“, izjavila je Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Kompanija dm drogerie markt pruža višegodišnju podršku udruženju NURDOR, a osim ove donacije izdvaja se i donacija u vrednosti od 500.000 dinara kojom je dm podržao akciju za izgradnju roditeljske kuće "Pruži korak“.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Karcinom dojke godišnje odnese 1600 života - evo kako možemo da to promenimo
Rak dojke

“Bori se ženski”

26.11.2021. 15:34

Karcinom dojke godišnje odnese 1600 života - evo kako možemo da to promenimo

Srbija zauzima visoko drugo mesto prema broju umrlih od karcinoma dojke, koji predstavlja najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Ova bolest svake godine odnese oko 1.600 života, a 4.600 žena oboli od ove bolesti. Među novoobolelima do 30% žena je mlađe od 50 godina. Ova surova statistika predstavlja povod za realizaciju kampanje "Bori se ženski“, sa željom da se javnost informiše o aktuelnim temama iz oblasti preventive i inovativnih terapija u lečenju pacijenata obolelih od karcinoma dojke.
Close
Vremenska prognoza
fog
14°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve