Zdravlje
17.09.2022. 11:15
Promo

Dan sigurnosti pacijenata

Drugo lekarsko mišljenje – dodatna sigurnost u lečenju

Lekari
Izvor: Shutterstock

Svetski dan sigurnosti pacijenata obeležava se 17. septembra širom sveta kroz brojne aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti o sigurnosti pacijenata i pravu na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Već četvrtu godinu zaredom 17. septembar je dan kada će brojne zgrade i kulturne znamenitosti biti obasjane narandžastom bojom, skrećući pažnju na važnost brige za zdravlje pacijenata.

U sklopu ovogodišnje kampanje, koja u fokusu ima bezbednost lekova i racionalno korišćenje medikamenata, "Dunav osiguranje”, kao društveno odgovorna kompanija, priključuje se brizi za zdravlje svojih sugrađana, podsećajući ih na važnost preventivnih pregleda, ali i pružajući neophodnu podršku pri lečenju, čak i od najtežih bolesti.  

Pored finansijske sigurnosti i dostupnosti brzog i kvalitetnog lečenja koju omogućava posedovanje polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Кompanije "Dunav”, poseban vid osiguranja koje sve više odgovornih poslodavaca ugovara za svoje zaposlene uključuje i osiguranje lica za slučaj težih bolesti i hirurških intervencija, kao i osiguranje za slučaj obolevanja od raka – Cancer protection.

Posedovanje polise osiguranja za slučajeve obolevanja od raka pruža neophodnu finansijsku podršku, koja je veoma značajna u borbi sa kancerom. Pored toga, ova polisa uključuje i dodatni vid sigurnosti u lečenju, koji se odnosi na mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja, što osiguranici mogu koristiti više puta tokom perioda osiguranja.

Česta nedoumica je šta tačno podrazumeva drugo lekarsko mišljenje. U pitanju je detaljna nezavisna revizija uspostavljene dijagnoze i preporučenog načina lečenja osiguranika od strane multidisciplinarnog tima lekara odgovarajućih specijalnosti, angažovanog od strane vodećih svetskih medicinskih centara specijalizovanih za dijagnostiku i lečenje kancera.

Upravo je ova usluga mnogo puta do sada uticala na tok lečenja, budući da mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja u nekoj od renomiranih lekarskih ustanova može doprineti spokojnijem donošenju odluke osiguranika o procesu lečenja, uz dodatno specijalističko angažovanje i podršku u daljem procesu izlečenja. Pozitivna iskustva pacijenata koji su na taj način obezbedili visok nivo zdravstvene zaštite, potvrda je pouzdanosti i sigurnosti, koju Кompanija "Dunav” nastoji da obezbedi svojim klijentima i u najizazovnijim vremenima.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati Кontakt centar Кompanije "Dunav osiguranje“ na telefon 0800 386 286 ili posetiti sajt www.dunav.com.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Namirnice koje pomažu u borbi protiv raka
Hrana

Prevencija je najvažnija

21.08.2022. 17:15

Namirnice koje pomažu u borbi protiv raka

Ne postoji "čarobna" hrana koja bi mogla da spreči karcinom, ali prava kombinacija namirnica može da napravi značajnu razliku u borbi protiv raka.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve