Zdravlje
23.06.2022. 13:00
Promo

Savet za bolje varenje

Kako digestivni sistem držati u ravnoteži

1
Izvor: Imlek / Promo

Naš digestivni trakt predstavlja dom ogromnom broju bakterija koje zajedno formiraju složeni ekosistem u okviru kojeg hrana dospeva i "putuje" kroz organizam, pretvarajući hranljive materije i energiju neophodnu za život i normalno funkcionisanje organizma.

Za uspostavljanje i održavanje normalne funkcije creva u svakodnevnu ishranu treba uvrstiti prirodne probiotike koji blagotvorno deluju na crevnu floru i podsticanje varenja.

Glavnu ulogu u ovom zadatku igraju bakterije mlečne kiseline koje su prepoznate kao najefektnije u uspostavljanju bakterijske ravnoteže organizma. Probiotske kulture sadržane u mlečnom jogurtu podstiču varenje i aktivaciju metabolizma koji je u toj situaciji drastično usporen.

Već godinama unazad Balans + jogurt klinički je dokazan saveznik u održavanju probavne ravnoteže. Studija koja je sprovedena od strane KBC Bežanijska Kosa na 50 ispitanika koji su imali poremećaj digestivnog trakta potvrdila je da nakon samo 10 dana redovnog korišćenja Balans+ probiotskog jogurta dolazi do regulisanja varenja i unošenja balansa u organizam.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve