Zdravlje
03.10.2022. 02:30
R.E.

Ako želite da smršate...

Kakve veze imaju dijeta i ulazna vrata vašeg doma

vrata, ključ
Izvor: Shutterstock

Tokom trajanja pandemije, sedenja kod kuće, slabijeg kretanja, povećanje težine beleži se na globalnom nivou. Zato se mnogi sada pitaju - koji je najbolji i najzdraviji način da se oslobodite viška kilograma?

Stručnjaci kažu da sve, zapravo, počinje od ulaznih vrata u naše kuće i stanove.

"Kompanije koje dostavljaju hranu na vaša vrata, postale su mnogima lako distupne“, kaže Remi Piters, dijetetičar u kalifornijskom medicinskom centru „Providence St. Joseph“.

Nedavna studija je pokazala da skoro polovina odraslih u SAD ima skoro duplo više kilograma nego pre proglašenja pandemije, kao i da se još uvek bore sa „pandemijom viška kilograma“.

Peters je objasnila da su dve reči pomogle njenim klijentima da izgube težinu: proteini i boja.

"Pogledajte proteine. Pogledajte boju. Naša hrana treba da bude proteinska i šarena.“

Ovo uključuje raznovrsno sveže voće i povrće, poput paradajza, bobičastog voća, zelene paprike i spanaća, i nemasne izvore proteina, kao što su piletina i riba.

"Ne zaboravite da uključite zdrave masti poput lososa, avokada, orašastih plodova i maslinovog ulja, koje su sve dobre za zdravlje mozga i borbu protiv raznih bolesti“, kaže Peters i dodaje da je ono "što grickate jednako važno kao i glavni obroci“.

"Nešto kao recimo grčki jogurt sa bobičastim voćem, je dobro rešenje - dobili ste proteine, dobili ste boju. Šta mislite o tome da svežu šargarepu umačete u malo humusa?“, ​​predlaže stručnjak za ishranu.

Takođe, objašnjava i da hranu treba jesti, u što većoj meri, neprerađenu, kao i da treba izbegavati onu koja ima produžen rok trajanja, jer to znači da su joj dati razni aditivi koji namirnice održavaju u životu.

"Ne zaboravite – dostavljači hrane vam do vaših ulaznih vrata mogu doneti i sveže proizvode“, naglašava stručnjak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta se krije iza detoks dijeta
hrana

Oprez!

14.05.2022. 14:05

Šta se krije iza detoks dijeta

Detoks dijete su sve popularnije i obećavaju brze rezultate. Ipak, pri primeni ovakve ishrane postoje veliki rizici, pa je bolje upoznati se sa njima unapred.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve