Zdravlje
01.08.2022. 14:05
R.E

Zdrava ishrana

Koje voće sadrži najviše šećera

voće, hrana, ishrana
Izvor: Shutterstock

Voće je zdravo, puno vitamina i minerala, međutim, puno je i šećera koje se prekomernom konzumacijom može okrenuti protiv našeg zdravlja. Pročitajte koje voće sadrži najviše šećera i koje su alternative sa manjm sadržajem fruktoze.

Među najslađim voćem su mango i grožđe - 46 i 23 grama šećera na oko šoljicu voća. Takođe, pazite se višanja i trešanja, koje imaju oko 18 grama šećera po šoljici.

Način da izbegnete prekomernu količinu šećera je da kombinujte voće sa ovsenim kašama ili jogurtom, kao ukusnu užinu na primer.

Na listi voća sa puno šećera su i kruške i lubenica - 17 grama šećera, kao i banane i smokve koje imaju sličnu količinu.

Voće koje imaju manje šećera i samim tim su manje štetne za naš organizam, ako preteramo sa količinama su: maline, jagode, dinje i papaja, piše WebMD.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ishrana i limfom - nije svejedno
hrana

Da li znate?

23.03.2022. 14:11

Ishrana i limfom - nije svejedno

Nacionalni dan borbe protiv limfoma koji se obeležava 24. marta, je posvećen podizanju svesti javnosti o bolesti, simptomima i aspektima koji mogu značajno uticati na stanje pacijenata u toku lečenja i oporavka, saopštilo je Udruženje pacijenata obolelih od limfoma "Lipa".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
05.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve