Život
16.09.2021. 15:10
Promo

Nastavak saradnje

Ana Ivanović i Saša Đorđević nacionalni ambasadori UNICEF-a

Ana Ivanović i Saša Đorđević UNICEF
Izvor: UNICEF

Ana Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević potpisali su produženje ugovora o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji, gde će nastaviti da rade kao nacionalni ambasadori.

Ana Ivanović je angažovana kao nacionalna ambasadorka UNICEF-a od 2007. godine. Tokom saradnje Ana je pružila dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja, razvoju u ranom detinjstvu, jačanju kapaciteta jedinica za neonatologiju, inkluzivom obrazovanju, kao i pomoć u vanrednim situacijama.

„Privilegija je što ću nastaviti da radim sa UNICEF-om. U ovom istorijskom trenutku. Naš rad nikad nije bio potrebniji niti urgentniji. Kao i 1946. godine, ponovo smo pozvani da pomognemo deci, njihovim porodicama i sistemima na koje se oslanjaju da izađu iz ove krize. Već smo to radili, i možemo ponovo. Sa ovih 75 godina iskustva, možemo da osiguramo da dečija prava, kao i investicije za decu budu prioritet. Zajedno sa partnerima, decom i mladima, možemo da osmislimo nova rešenja kako bi svako dete imalo podršku u ranom razvoju, pristup zdravstvenim uslugama i obrazovanju, zaštitu, kao i podršku u očuvanju mentalnog zdravlja. Sada je trenutak da odvažno i brzo delujemo da bismo obezbedili budućnost svoje dece i sveta kakav želimo“, rekla je Ana Ivanović.
 
Ana Ivanovic, UNICEF National Ambassador for Serbia
Izvor: UNICEF / Emil Vas

Aleksandar Đorđević radi sa UNICEF-om od 2005. godine. Fokus njegovog rada je prevencija nasilja, obrazovanje, sport za razvoj i podrška u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu.

„Velika mi je čast što sam ambasador UNICEF-a u Srbiji već 17 godina. UNICEF ove godine obeležava 75 godina rada, a ja sam svedok koliko je ova organizacija značajno doprinela dobrobiti dece i porodica u Srbiji. U trenutku kada se širom sveta dešavaju ozbiljne društvene promene - od efekata pandemije COVID-19 do rasprostranjenih socioekonomskih izazova, siromaštva i nejednakosti - ovo je prilika da ukažemo na šta još treba uraditi za svetliju budućnost generacija dece i mladih. Da čujemo njihove glasove i da zajedno stvaramo društvo po njihovoj meri”, izjavio je Saša Đorđević.
 
Saša Đorđević UNICEF
Izvor: UNICEF

UNICEF ima dugu tradiciju rada sa ambasadorima – izuzetnim ličnostima koji govore o problemima sa kojima se suočavaju mladi i deca, utiču na promenu politika u korist dece i mobilišu podršku za programe za decu. UNICEF radi sa oko 400 amasadora u 103 zemlje.

„Velika je priviligeija imati Anu Ivanović i Aleksandra Đorđevića za nacionalne ambasadore UNICEF-a u Srbiji. Ana i Saša su posvećeni radu u korist dece i mladih. Kroz dosadašnju saradnju ostvarili smo brojne rezultate za decu. Svesni smo izazova sa kojma se suočavaju deca širom sveta i u Srbiji, ali sa njima u timu, imamo dodatnu snagu, kreativnost i inspiracuju da radimo na obezbeđenju najboljih šansi za svako dete u Srbiji“, rekla je direktorka UNICEF-a u Srbiji, Deyana Kostadinova.
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

UNICEF podržava modernizaciju neonatalne službe u Srbiji
Unicef

Važna donacija

06.09.2021. 15:05

UNICEF podržava modernizaciju neonatalne službe u Srbiji

U okviru kampanje "Tako mali da bi u srce stali", UNICEF je uručio pet aspiratora i sisteme za torakalnu drenažu Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, koji su obezbeđeni zahvaljujući donacijama kompanije Schneider Electric, kao i drugih malih i srednjih preduzeća koja su se odazvala apelu UNICEF-a da doniraju sredstva za modernizaciju neonatalne službe u Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
30.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve