Život
26.09.2023. 23:40
Promo

Beograd

Ekonomski fakultet - svečani prijem nove generacije studenata

1
Izvor: Promo/Ekonomski fakultet

Na Ekonomskom fakultetu početak školske godine obeležen je svečanim prijemom nove generacije koju je pozdravila dekan prof. dr Žaklina Stojanović.

Ona je istakla da je posvećenost studentima na prvom mestu i dodala ,,Usmereni smo ka stvaranju generacija koje su osposobljene da se suoče sa bilo kojim ekonomskim problemom i da ga uspešno prevaziđu i reše. Na tom zadatku ćemo biti već od sutrašnjeg dana. Studiranje shvatite ozbiljno od prvog dana. Vaš zadatak je posvećenost studiranju, sticanju znanja i postizanju željenih rezultata. To nije lako, ali jeste pravi put za inovativne mlade lidere u kompanijama i društvu kome zajedno pripadamo“ poručila je Žaklina Stojanović.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić uputio je čestitke svim novim studentima i poželeo uspešno studiranje. ,,Vi morate sami, svojim angažmanom da tražite od svojih profesora znanje, a od vas se očekuje da budete znatiželjni. Moraćete sami da formulišete vaše mišljenje i šta je vaš kritički stav, da čitate i da presudite šta je to ispravno i u kom pravcu želite da delujete. Znajte da je vaš Univerzitet u Beogradu vaš zauvek“ zaključio je rektor Đokić.  

Prof. dr Đorđe Kaličanin, predsednik Saveta Ekonomskog fakulteta podelio je sa studentima radost što je pred njim mlada digitalna generacija i dodao ,,Vi ste napravili pravi izbor, a to je Ekonomski fakultet  Univerziteta u Beogradu i znajte da ste u dobrom društvu“ rekao je Kaličanin.

Prodekan za nastavu i saradnju sa privredom prof. dr Dragan Lončar, predstavio je mogućnosti koje studenti imaju zahvaljujući kontinuiranom razvoju i radu Centra za saradnju sa privredom. ,,Trenutno sarađujemo sa više od 820 kompanija u kojima se naši studenti usavršavaju kroz praksu, predavanja, terenske posete i zapošljavaju kroz projekat ,,Prvi i pravi posao“ na koji smo vrlo ponosni. Svi radimo za jedan cilj, a to je kvalitet  školovanja koji je na najvišem nivou.“ poručio je prof. dr Lončar.

Prof. dr Saša Ranđelović, prodekan za finansije i međunarodnu saradnju uputio je nove studente u EFMD programsku akreditaciju koju ima fakultet prvi i jedini u Srbiji iz oblasti ekonomije i biznisa. ,,Imamo 6 studijskih programa na engleskom jeziku, stipendiranu međunarodnu mobilnost studenata, akreditaciju ACCA koja podrazumeva usklađenost studija sa svim zahtevima svetskog tržišta rada u oblasti finansija. Sve što radimo ima za cilj da budemo ponosni na vas, a vi na vaše diplome“ uputio je poruku studentima profesor Ranđelović.

Ispred Fondacije fakulteta dr Maja Jandrić uručila je nagrade najboljim studentima.

Svečani prijem je završen koktelom dobrodošlice za novoupisane studente i brojnim aktivnostima organizovanim njima u čast kako bi se upoznali sa organizacijom i službama Fakulteta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Forenzičko računovodstvo na Ekonomskom fakultetu
1

Ako vas zanima...

23.06.2023. 17:09

Forenzičko računovodstvo na Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet u Beogradu primiće na jesen prve polaznike master programa "Forenzičko računovodstvo“, za čije je uspostavljanje Biro za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona (INL) pri Ambasadi SAD u Beogradu dodelio grant u vrednosti od 750.000 dolara, poručeno je na panelu povodom otvaranja nacionalnog Centra za forenzičko računovodstvo i predstavljanja ovog akreditovanog studijskog programa.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
20°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve