Život
18.09.2021. 12:00
www.selectcitywalk.com

Saveti

Kako da uživate u slatkišima i da ostanete fit

slatkiši, hrana, dijete
Izvor: Shutterstock

Jesti ili ne jesti slatkiše – pitanje je sad?! Ono muči mnoge, a najviše dame koje žele da oblače svoje omiljene haljine ali im je istovremeno teško da odole sladoledu, tortama, čokoladi. Šta raditi u takvim situacijama?

Bez brige! To što volite da jedete slatkiše ne znači da ne možete biti vitki. Evo pet saveta kako da se "suočite” sa desertima na najbolji mogući način.

Izaberite svoj slatkiš

Nemojte da jedete baš svaki desert. Izaberite šta želite da pojedete i sačuvajte svoj apetit samo za one poslastice kojima nikako ne možete da odolite. Ukratko, pratite "uzmi ili ostavi” pravilo. Izaberite male porcije i izaberite samo one slatkše koji su "obavezni”.

Slatke alternative

Određeni izvrsni deserti imaju odlične alternative sa manje masti, a podjednako su ukusni! Na primer, kolačići sa vanilom su odlični, a za nijansu su laganiji od čokoladnih, dok je smrznuti jogurt bolja opcija nego sladoled.

Trenirajte

Ako vežbate redovno, slobodno možete da uzmete i koju kaloriju više. Bićete iznenađeni kako i kratak trening od 30 minuta može da učini čuda za vaše telo.

Podelite porciju

Jednostavna tajna za fit izgled? Podelite svoju porciju. Izaberite desert – može biti šta god poželite – ali pojedite samo pola! Možete dati drugu polovinu svom prijatelju ili je možda sačuvati za kasnije, za neki drugi dan.

Jutra su važna

Kada se jedu slatkiši prepodne to je mnogo bolje nego da se jedu uveče. Ono što jedete ujutru brže se svari i manja je verovatnoća da će gojiti, nego nešto što ste pojeli kasno uveče, pa šta god to bilo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta treba da sadrže salate koje će vas sigurno zasititi
salata

Zdrava i ukusna ishrana

17.07.2023. 08:05

Šta treba da sadrže salate koje će vas sigurno zasititi

Obrok salate često ne mogu da nas zasite, bez obzira na to što u svom imenu imaju reč "obrok". Zato vam nudimo šest saveta kako da od svoje omiljene salate zaista napravite obrok koji će vas zasititi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve