Život
21.11.2021. 00:14
R.E.

Počelo je...

Na otvaranju Beogradske nedelje mode isto kao pre 25 godina (VIDEO)

Moda
Izvor: Ekspres

Beogradska nedelja mode otvorena je u subotu uveče revijom Dragane Ognjenović, baš kako je sve i počelo pre 25 godina kada je ova manifestacija prvi put održana u organizaciji Modnog studija Click.

I tada su D.O. modeli otvorili modni događaj koji će vrlo brzo postati jedan od najpopularnijih kako u Srbiji, tako i u regionu. 

Od tada do danas prošlo je 25 godina, a za to vreme svoje kolekcije publici u Begradu prikazalo je više od 400 modnih kuća i brendova, kao i više od 500 modnih dizajnera. Takođe, održano je više od 1.000 revija na kojima je učestvovalo preko 5.000 modela. Posetilaca je bilo više od pola miliona, a nove kolekcije imali su priliku da vide na 60 različitih lokacija u srpskoj prestonici. 

Ove jeseni, Beogradska nedelja mode, pod nazivom Perwoll Fashion Week, biće održana od 20. do 29. novembra, a koncept je prilagođen aktuelnoj situaciji koja uslovljena pandemijom virusa korona.

Program će biti realizovan na više gradskih lokacija, pre svega u muzejskim prostorima, ali i šoping centrima, kao i onlajn, putem digitalnih kanala BFW.

U Muzeju grada Beograda će se predstaviti dizajneri autorske mode, a u Narodnom muzeju će biti priređen omaž Mirjani Marić, nedavno preminuloj dizajnerki, rodonačelnici srpske modne industrije.  Na toj posebnoj reviji biće prikazana ekskluzivna kolekcije haljina Mirjane Marić koju je poklonila Etnografskom muzeja nakon svoje poslednje izložbe 2015. godine.

Za promociju atraktivne muške mode tradicionalno će biti zadužen Boško Jakovljević sa brendom Martini Vesto.

U tržnim centrima biće organizovani razgovori sa modnim dizajnerima, stilistima, modnim urednicima, influenserima. 

Pogledajte reviju D.O. kojom je otvorena Nedelja mode u poslovnom centru "Ušće":

Da moda nisu samo krpice, Perwoll Fashion Week potvrđuje i podrđkom mladih dizajenra, različitim kulturnim i edukativnim programima koji su standardni deo manifestacije, a društveno odgovorne akcije su takođe jedan od fokusa.  

Značajna pažnja biće posvećena kampanji "Jači od straha u borbi protiv raka dojke", a po prvi put na BFWu će se predstaviti i nova vrsta odeće inkluzivne mode.

U pratećem programu biće održana izložba aksesoara naše dizajnerke Jasmine Sanader, koja nas je napustila tokom ove godine.

Detaljni program pogledajte na zvaničnom sajtu manifestacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Moda od koje ide voda na usta... (VIDEO)
čokolada

D&G čokoladice

13.10.2021. 01:06

Moda od koje ide voda na usta... (VIDEO)

Dolče i Gabana su odavno svoj dizajn primenili na mnoge druge predmete koji nisu samo odevni. Dizajnirali su, na primer, posuđe i male kućne aparate, a sada i čokoladice.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
18.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve